Menu
EUR
Stijlvol een tafel dekken voor de Ramadan

Stijlvol een tafel dekken voor de Ramadan

Door: N.Benouhicham Reacties: 0

Ramadan is een maand van saamhorigheid. Een maand die in het teken staat van het vasten en wordt doorgebracht met familie en vrienden. Het moment van bezinning tijdens de ramadan is overweldigend. Het hele leven staat voor even stil en na zonsondergang wordt er gezellig aan tafel het vasten verbroken.

Ben je op zoek naar inspiratie om de tafel stijlvol te dekken? Wil je een restaurantgevoel creëren, met de gezelligheid van thuis? Ontdek hier de tips voor een stijlvolle tafel.

De eettafel kun je zien als een leeg canvas, waarbij jij zelf bepaalt hoe jij deze wilt decoreren. We beginnen uiteraard eerst bij de basis en de vraag die daarbij hoort is: Welk tafeltextiel wil je gebruiken? Ga je voor een mooi tafelkleed? Een tafelloper of wil je liever de tafel zelf gebruiken als basis?

Nu de basis er ligt, gaan we over op het servies. De borden bouw je gelaagd op waarbij je begint met een onderbord. Onderborden laten je tafel net wat sjieker ogen, maar deze kun je ook weglaten. Je kunt namelijk ook beginnen met het dinerbord gevolgd met een voorgerecht bord of soepkom.

Wat er niet op tafel kan missen zijn gedroogde dadels, hier wordt het vasten namelijk mee verbroken. Plaats de dadels op een etagere, schaal of plaats de dadels in kleine schaaltjes verspreid over de eettafel, zodat iedereen hier makkelijk bij kan. Wil je de tafelstyling helemaal afmaken? Ga dan ook voor een mooi du'aa (smeekbede) kaartje en plaats deze op het bord. 

Daarna gaan we over naar het bestek. Hierin kun je de etiquette volgen die jij prefereert. Aangezien er met rechts gegeten wordt, ligt de vork en lepel aan de rechterkant en de mes aan de linkerkant. 

Een tafelsetting zou niet compleet zijn zonder drinkglazen. Deze plaats je rechtsboven het bord, zodat er voldoende ruimte is voor het bestek. Maak het af met mooie onderzetters, die passen bij het kleurenpalet die je gebruikt.

Nu begint het leukste gedeelde, want na de tafelsetting begint de tafelstyling! Hierbij kun je het nog gezelliger maken door het toevoegen van een mooi centerpiece. Voor de centerpiece zijn cilindervormige vazen gebruikt die ieder een andere hoogte hebben, voor een speels effect. Deze zijn gevuld met water en in iedere vaas zijn er bloemen eraan toegevoegd. Houd er wel rekening mee dat een centerpiece niet te hoog is, want je wilt wel al je gasten goed kunnen aankijken. 



Aangezien er voor de centerpiece bloemen zijn gebruikt, zijn er kleine theelichthouders gebruikt om meer sfeer en warmte te creëren aan tafel. Je kunt er ook voor kiezen om de cilindervormige vazen te voorzien van drijfkaarsen in plaats van bloemen en kleine vaasjes met bloemen ernaast te plaatsen. 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »