Menu
EUR
Wegens vakantie zullen de orders op 8 mei verwerkt en verzonden worden. Als dank voor het wachten kun je de code “Zon15” gebruiken voor 15% korting
De ultieme gids voor het optimaal indelen van jouw kledingkast

De ultieme gids voor het optimaal indelen van jouw kledingkast

Door: N.Benouhicham Reacties: 0

Een goed georganiseerde kast is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar maakt ook het dagelijks leven een stuk gemakkelijker. Een slimme indeling zorgt ervoor dat je alles netjes kunt vinden en efficiënt kunt gebruiken. In deze blog delen we enkele handige tips om jouw kledingkast optimaal in te delen.

1. Leeg de kast en minimaliseer
De eerste stap naar een slimme indeling is het volledig leegmaken van de kast. Dit biedt je de kans om alles opnieuw te evalueren en te sorteren. Neem de tijd om je kleding grondig door te nemen en items die je niet meer draagt te doneren of weg te doen.

2. Sorteer je kleding
Orden je kleding op categorie, zoals tops, broeken, jurken en vesten. Dit maakt het gemakkelijker om voor ieder categorie een plek te creëren. 

Basis categorieën: Begin met algemene categorieën zoals tops, broeken, jurken, jassen en rokken. Deze categorieën vormen de ruggengraat van je organisatiesysteem.

Subcategorieën: Verdeel elke basis categorie in subcategorieën. Bijvoorbeeld, onder tops kun je subcategorieën maken zoals T-shirts, blouses, truien, enzovoort.

Kleur en stijl: Binnen elke subcategorie kun je verdere onderverdelingen maken op basis van kleur en stijl. Hang bijvoorbeeld je zwarte blouses bij elkaar en plaats je gestreepte T-shirts in dezelfde subcategorie.

Seizoensgebonden: Houd rekening met seizoensgebonden kleding. Categoriseer je kleding op basis van het huidige seizoen en berg de rest op in opbergdozen.

Accessoires: Vergeet niet om accessoires te categoriseren. Gebruik aparte categorieën voor sjaals, riemen en sieraden.

Speciale gelegenheden: Als je regelmatig speciale gelegenheden hebt, creëer dan een aparte categorie voor formele kleding zoals feestjurken.

2. Maak een indelingsplan
Voordat je begint met het terugplaatsen van je kleding, maak je een indelingsplan. Bedenk waar je elk type kledingstuk wilt plaatsen en welke organisatiemethoden je gaat gebruiken, zoals hangers, planken, lades en manden. 

Planken: Maximale verticale opslag
Planken zijn als de bouwstenen van je kastindeling. Ze maken optimaal gebruik van de verticale ruimte, zodat je een scala aan items kunt opbergen zonder vloerruimte te verspillen. Hier zijn enkele slimme manieren om planken te gebruiken:

  • Categorieën organiseren: Wijs elke plank toe aan een specifieke categorie zoals truien, tassen, of opbergdozen met seizoensgebonden kleding.
  • Vouwen en stapelen: Vouw opgevouwen kleding netjes en plaats ze in stapels op de planken. Zorg ervoor dat de stapels niet te hoog worden om te voorkomen dat alles omvalt.
  • Schoenen opslaan: Planken zijn ideaal voor het opbergen van schoenen. Gebruik planken met voldoende ruimte tussen elk niveau om schoenen gemakkelijk te kunnen pakken.
  • Personaliseer en stijl: Geef je kledingkast een persoonlijk tintje door een dienblad te gebruiken om je favoriete items tentoon te stellen, zoals parfum. 

[products=blog_organiseren_kledingkast_2023_002]

Lades: Verborgen orde
Lades voegen een extra dimensie van organisatie toe aan je kastindeling. Ze verbergen kleine items uit het zicht en zorgen voor een opgeruimd uiterlijk. Hier is hoe je lades slim kunt gebruiken:

  • Kleine items: Gebruik lades voor het opbergen van ondergoed, sokken, sjaals, en accessoires. Ladeverdelers of opbergboxen helpen om de ruimte netjes en overzichtelijk te houden.
  • Gevouwen kleding: Dunne truien en T-shirts die kunnen worden opgevouwen zonder kreukels, kunnen ook in lades worden bewaard.
  • Kinderkleding: Lades zijn bijzonder handig voor het opbergen van kinderkleding, omdat ze gemakkelijk toegankelijk zijn en je de kleine items georganiseerd kunt houden.

Kledingroedes: Hang stijlvol op
Kledingroedes zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook een stijlvolle toevoeging aan je kast zijn. Hier zijn enkele manieren om kledingroedes optimaal te benutten:

  • Ruimte voor hangende kleding: Gebruik kledingroedes om jurken, jassen, vesten en blouses netjes op te hangen. Dit voorkomt kreukels en behoudt de vorm van de kleding.
  • Dubbele roedes: Installeer dubbele kledingroedes om meer hangruimte te creëren zonder de verticale ruimte op te offeren. Hang bijvoorbeeld kortere items aan de bovenste roede en langere items aan de onderste.

Het slim indelen van je kast met planken, lades en kledingroedes is als het samenstellen van een puzzel die perfect past. Door deze elementen doordacht te gebruiken, kun je niet alleen meer opbergruimte creëren, maar ook je garderobe beter organiseren en je kast een gestroomlijnde uitstraling geven.

3. Organiseer op basis van gebruiksfrequentie
Plaats items die je dagelijks nodig hebt, zoals je favoriete outfits, op ooghoogte of binnen handbereik. Seizoensgebonden of minder vaak gebruikte items kunnen hoger of lager worden geplaatst of worden opgeborgen tot het volgende seizoen. Dit zorgt voor een efficiënte indeling die bijdraagt aan je dagelijkse gemak.

4. Regelmatig onderhoud
Houd je kledingkast georganiseerd door regelmatig onderhoud. Elke paar maanden kun je een paar uur besteden aan het opfrissen van je kastindeling, het controleren van kleding op slijtage en het herorganiseren van items op basis van seizoensveranderingen. Als je merkt dat bepaalde indelingen niet goed werken, wees dan niet bang om ze aan te passen. Onze behoeften veranderen in de loop van de tijd, en je kastindeling moet daarmee meegroeien. 

Kortom, het indelen van een kledingkast vergt wat planning en creativiteit, maar het resultaat is een georganiseerde en opgeruimde ruimte die perfect aansluit op jouw behoeften. Met deze slimme tips ben je goed op weg naar een perfect georganiseerde kledingkast die elke dag een glimlach op je gezicht tovert.

Dus, duik in je kledingkast en begin met ordenen! Wil je liever hulp bij het organiseren? Neem dan een kijkje bij de onderstaande diensten.

[products=blog_organiseren_kledingkast_2023_001]


Reacties (0)

Farah Sammar
Geplaatst op 2023-08-31 15:07:24
Fijn uitgelegd. Vooral de bruikbare tips over het minimaliseren en sorteren. Thanks voor de motivatie weer!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »